QURAN dan TerJemahan ~ PerHatikan Pesanan Allah dlm KiTabNya ini

AL QURAN

Listen to Quran
~*~*~*Al-Quran OnLine

18 July, 2011

Buku Tok KenaLi KeLantan [Kitab] Kini Dijual

~*~Tok KenaliTuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. Ramai dikalangan kita yang hanya tahu menyebut perkataan Allah. Sedangkan Allah itu, bkn berhuruf dan bkn bersuara. Yang kita lafazkan perkataan Allah itu, adalah namanya Allah.

Sebagai org islam yang sebenar, kita bkn shj nak ingat atau nak sebut nama, Sebaiknya kita nak sebut dan nak ingat kepada tuan yang empunya nama!. Allah itu bkn sekadar nama. Allah itu adalah tuan yang empunya nama. Iaitu Allah yang tdk bersuara dan tdk berhuruf. Bagaimana cara nak ingat Allah?

Yang kita selalu sebut itu, hanya namaNya. Sebut nama shj tak aci, sebutlah perkataan Allah dengan ingat kpd tuan yang empunya nama. Bagaimana caranya nak ingat Allah?. Ingat Allah itu, bkn dgn sebut nama. Allah bkn nama, Allah itu zat yang tdk berhuruf dan tak bersuara!. Bagaimana cara nak ingat Allah?.

Allah bkn berupasuara yang keluar dari bibir mulut, Allah bkn sebagaimana yanng kita gambar-gambarkan dan Allah itu bkn sebagaimana yang kita bayang-bayangkan. Selagi kita dapat bayangkan, itu bkn Allah dan selagi dpt kita gambar-gambarkan, itu bkn Allah. Oleh itu bagaimana nak ingat Allah?.

Semasa kita angkat takbir, bagaimana cara kita nak ingat Allah, bagaimana cara nak letakkan ingatan kita?. Dimana nak letak ingatan kita kepada Allah, Jika setakat tahu sebut nama, itu bkn tanda ingat Allah. Oleh itu bagaimana cara dan tanda ingat kepada Allah?.

Allah bkn serupa dgn perkataan yg keluar dr sebutan bibir mulut, Yang keluar dari bibir itu, adalah suara makhluk, apakah Allah itu berupa serupa dgn suara bibir makhluk?.

Yang kita tulis perkataan Allah dengan bahasa Arap itu, itu bkn Allah. Allah bkn berbentuk dalam bentuk tulisan dan disangkut didinding2 rumah. Allah itu bersifat LAISA KAMISLIHI SAIUN`(bersalahan dgn yang baharu). Allah tdk sama dgn suara makhluk dan tdk sama dgn tulisan!. Allah itu zat tuan kpd yang empunya nama dan tuan kpd yang empunya huruf tulisan.

Dimana tempat ingat kpd Allah. Dimana tempat nak letak ingatan kita kpd Allah. Jika letak dihati, dimanakah bertempatnya hati?. hati halus bkn bertempat didalam dada dan bkn bertempat diluar dada. Hati yang ada di dalam dada itu ,adalah hati kasar, yang dikatakan hati itu, adalah merujuk kpd hati halus. Mana hati halus?, hati halus bkn berada didalam dada dan bkn berada di luar dada!. Mana hati?


Bagagai manacara nak ingat Allah, bagaimana cara nak meletakkan ingatan kpd Allah dan bagaimana cara menempatkan Allah di dalam hati sedanngkan hati bkn didalam dada?

ILMU MAKRIFAT TOK KENALI KELANTAN

Kepada sesiapa yang berhajat untuk mendalami ilmu makrifat Tok Kenali Kelantan, bolehlah berinteraksi secara on-line.

Tujuan kami di sini adalah untuk menyediakan pengetahuan mendalam Ilmu Makrifat Tok Kenali Kelantan dan menjadikan ia sebagai platform atau asas bagi setiap orang yang berminat untuk mengetahui, mempelajari, mendalami dan mempraktikkan Ilmu Makrifat. Oleh itu, ilmu ini di harap dapat membuka ruang kepada kita untuk mengenali diri sendiri dan seterusnya mengenal Allah!

Kami percaya banyak artikel-artikel, buku-buku dan pelbagai cara media cetak telah ada membicarakan tentang Ilmu Makrifat ini. Tetapi, percaya lah, di sini mungkin ada kelainan yang mungkin tidak ada dibicarakan di dalam sumber-sumber di atas. Maka dengan itu, sudi lah kiranya kawan-kawan semua sama-sama mengembara dan menerokai dan bertanya lah sekiranya ada yang tidak jelas. Kami sedia menjawab segala pertanyaan dengan kadar yang termampu oleh kami.

Spiritual adalah perkara yang tidak boleh dilihat dengan pandangan akal manusia biasa. Ia adalah sesuatu yang tidak dapat dijangka dan tidak dipelajari di sekolah, tidak ada di dalam sukatan mata-pelajaran.

Ia merupakan sesuatu yang menyentuh hati, di mana ilmu ini dapat membawa anda lebih mengenali diri sendiri dan mengenali spiritual anda sendiri ke arah mengenal Allah.

Ilmu ini membenarkan kita untuk membuat keputusan melalui perasaan hati Sesungguhnya, hanya orang-orang yang terpilih dan dianugerahkan Allah sahaja yang mendapat kebaikan dari Ilmu Allah ini.

Persoalannya, adakah anda tergolong di dalam orang-orang yang terpilih dan dianugerahi Allah dengan ilmuNya ini. Bagaimana untuk mengetahui bahawa sekiranya anda tergolong di dalam kategori di atas?

Buku Ilmu Mengenal Makrifat Tok Kenali Kelantan dan Kitab Ilmu Mengenal Diri Tok Kenali Kelantan mempunyai kelainan yang mungkin tidak ada dibicarakan mana-mana buku.

Ia merupakan sesuatu yang menyentuh hati, di mana ilmu ini dapat membawa anda lebih mengenali diri sendiri dan mengenali spiritual anda sendiri ke arah mengenal Allah.

Jenis buku

Ilmu Tok Kenali Kelantan mempunyai 2 jenis buku iaitu

1) Ilmu Mengenal Makrifat Tok Kenali Kelantan

2) Kitab Ilmu Mengenal Diri Tok Kenali Kelantan


harga senaskah

Harga bagi sebuah naskah buku adalah RM 63.00 sahaja.Hj Shaari Hj Mohd Yusof


hp : 019-3010117


BERITA : Buku Kitap Kini Dijual:
1. Kitab yang bertajuk "Ilmu Makrifat Tok Kenali Kelantan"
2. dan kitab, "Mengenal diri Tok Kenali kelantan".

kitab yang bertajuk "Ilmu Makrifat Tok Kenali Kelantan" dan kitab Mengenal diri Tok Kenali kelantan.
Ada di jual di toko-toko buku sekitar Masjid India, Kuala Lumpur

Atau

terus menalefon :
Hj Shaari di talian 019-3010117

kini anda boleh berinteraksi secara on-line

Kini anda boleh berinteraksi secara on-line dengan kami di

Facebook : Bakal Pemimpin Pribumi Pertama
atau
e-mail : hj.khasyaf@yahoo.com .
http://beritailmumakrifattokkenalikelantan.blogspot.com/2011/06/kini-dijual.html?spref=bl
..
~***~Taman Koperasi Bena, IJOK~***~

No comments:

~*~ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ~*~