QURAN dan TerJemahan ~ PerHatikan Pesanan Allah dlm KiTabNya ini

AL QURAN

Listen to Quran
~*~*~*Al-Quran OnLine

14 January, 2011

Paderi ~ke SeOrang Pendakwah Islam yg gigih, lagi disegani dan Rahsia SoLat dari sudut Sains dan kesehatan


Semoga dapat iktibar dari ....Paderi ke SeOrang Pendakwah Islam yg gigih,
lagi disegani dan Rahsia SoLat  dari sudut  Sains dan Kesehatan

Bekas Biarawati Membongkar Rahsia Kristian

Lahir di Surabaya, 30 Julai 1954, nama asalnya Han Hoo Lie. Beliau telah menyertai dan menganggotai Seminar Agung (Institut Falsafah Teologi Katolik), Ketua Legio Maria dan Universiti Katolik Atmajaya Jakarta. Mengucap  dua kalimat syahadat pada tahun 1983 di Masjid Al-Falah Surabaya, di hadapan KH Misbach (alm) Ketua MUI Jawa Timur ketika itu.

Saksikan video pembokaran di bawah.
~*~Hjh. Irena Handono~ Pt.1~*~Hjh. Irena Handono ~ Pemurtadan Umat ~ Pt.2~*~Hjh. Irena Handono ~ Pemurtadan Umat ~ Pt.3
~*~Hjh. Irena Handono ~ Pemurtadan Umat ~ Pt.4
~*~Hjh. Irena Handono ~ Pemurtadan Umat ~ Pt.5~*~
Moga ianya menjadi Pemangkin utk Sdaraku sekelian, sbb tugas dakwah adalah
WAJIB keatas setiap Umat Muhammad/Mukmin
Dlm pemahaman Kristen dosa waris itu sudah turun-temurun dari jamannya Nabi Adam sampai akhir zaman, maka akibatnya dlm pemahaman tsb, anak yg baru lahir sudah punya dosa walaupun blm tahu apa2.

Maka kalau konsep dosa warisan itu diikuti & diamalkan lalu dimanakah letaknya keadilan Tuhan? Serta bagaimana menurut kacamata Islam mengenai konsep penebusan dosa?


Semua terangkum dgn jelas dlm buku TERBARU karya Hj. Irena Handono berjudul PENYESATAN AYAT-AYAT ILLAHI (Hrg : Rp. 22.000)
Info pemesanan : 0856 92047385 atau klik http://www.gerbang-publishing.com/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=76
www.gerbang-publishing.com

~*~*~*~
Seluruh orang di gereja masuk Islam di USA


Utz Hussain Yee Abdullah


Utz Hussain Yee Abdullah


Obama talk about Islam~ Obama Admits He Is A Muslim???

~*~Paderi~Hjh Irena, Pendaie yg disegani

~*~Ahmed Deedat=Bukti InjiL, Nabi Isa, bukan Tuhan!!!The MOST VALUABLE TASK our life on this EARTH is finding the TRUTH.
If you're born a Christian, you would say bible is the true words of GOD.
The Muslims say its the Quran, The Hindus say its the Veda. So who are telling the TRUTH?
Use common sense. We don't want to die as a STUPID who FOLLOWS RELIGION BLINDLY, or COMMITTING a BIG MISTAKE by REJECTING GOD..!Farid Ravi hargai jasa LZS

Oleh
HAMIZUL ABDUL HAMID
dan
MOHAMED SYAHRIL ZAINOL

MOHD. Farid ravi abdullah (empat dari kanan) bersama rakan-rakan seperjuangan semasa menuntut di Jordan.TIADA siapa menduga, anak kecil yang sering mengunjungi gereja 20 tahun lalu akan menjadi seorang pendakwah Islam yang terkenal hari ini. Dibesarkan dalam lingkungan keluarga beragama Kristian, namun hidayah Allah tiada siapa mampu menghalang.

Itulah anugerah termahal daripada Allah SWT kepada kita semua, sehingga memungkinkan kita untuk dapat memesrai sosok lelaki yang ramah bernama Mohd. Farid Ravi Abdullah, 39, yang lebih popular dengan nama Ustaz Farid Ravi.

"Dahulu, saya dikenali sebagai Jasiah a/l Ravi. Saya dan keluarga adalah penganut Kristian. Saban minggu kami akan mengunjungi gereja. Namun, hakikatnya hati saya sedari awal sudah terpikat kepada Islam.

"Bahkan sewaktu di bangku sekolah rendah lagi, saya telah betah mengikuti kelas Pendidikan Islam bersama kawan-kawan yang beragama Islam.

"Antara punca saya minat kepada kelas Agama Islam ialah kerana ustazah yang mengajarnya bijak menyampaikan.

"Selain itu, sejak kecil saya begitu minat mendengar bacaan al-Quran, khususnya apabila adanya Majlis Tilawah al-Quran yang diadakan di negara kita saban tahun.

"Ibu memarahi saya kerana saya minat mendengar bacaan al-Quran," jelas beliau. Namun alhamdulillah, ibunya juga sudah memeluk Islam sebelum dipanggil mengadap ilahi.

Sejauh manakah zakat berperanan membantu seorang saudara Muslim (mualaf) seperti Farid Ravi meneruskan tatih kehidupannya?

"Lembaga Zakat Selangor (LZS) bukanlah asing kepada saya. Sebenarnya secara peribadi, saya amat terhutang budi kepada LZS kerana banyak membantu.

"Khususnya sewaktu menamatkan pengajian di Jordan dalam bidang Usuluddin dahulu. LZS telah menyumbangkan dermasiswa penuh termasuk tambang tiket perjalanan dari mula sehingga tamat belajar," kata beliau.

Menurut Farid Ravi, masih segar dalam memorinya, ketika membawa surat tawaran ke ibu pejabat JAIS untuk meminta bantuan kewangan bagi menyambung pelajaran, pegawai yang bertugas menjaga bahagian saudara baru ketika itu, Ustaz Yusof Ong segera menguruskan bantuan pelajaran.

Syukur alhamdulillah, katanya, apabila diberitahu akan menerima bantuan zakat RM5,000 selama dua tahun dan pada tiga tahun berikutnya pula, menerima RM8,000 setahun.

"Alhamdulillah, dengan wang zakat itulah, biar pun jumlahnya tidak sama dengan apa yang diperoleh oleh pelajar tajaan pembiaya lain tetapi cukup untuk keperluan yang ada. Itulah berkat namanya," katanya sambil tersenyum.

Prinsip Farid Ravi, biar sedikit tapi cukup daripada banyak tetapi habis. Wang zakat ini adalah titik peluh orang Islam. Ia dibayar dengan penuh kesedaran atas kewajipan perintah Allah SWT.

"Zakat ditunaikan untuk menyucikan harta. Maka, janganlah wang zakat yang bersih itu disalahgunakan. Bertanggungjawablah atas amanah ini. Pasanglah niat bahawa setelah selesai belajar, apabila berkerja kelak, kita juga akan melaksanakan kewajipan zakat," tegas beliau penuh kesedaran.

Di samping itu, beliau turut berpesan agar para pelajar yang mendapat bantuan zakat, jangan mudah terleka dan belajarlah dengan penuh iltizam.

Bantuan zakat yang diterima itu sewajarnya perlu dibalas dengan menjadi insan yang berjaya lagi bertanggungjawab.

Atas dasar itu, maka tidak hairanlah beliau juga mudah memberi kerjasama dengan LZS khususnya memenuhi undangan menyampaikan ceramah dan memberi penerangan zakat.

"Bagi saya, sudah terbukti penglibatan LZS dalam membantu golongan asnaf terutama mualaf memang tidak boleh disangkal. Ramai saudara baru yang telah dibantu bukan sahaja daripada aspek kewangan, bahkan kerohanian.

"Oleh itu saya menyeru kepada mana-mana orang Islam yang masih belum berzakat, agar segera mendapatkan maklumat dan tunaikanlah zakat, khususnya di Selangor," katanya.

Menurut Farid Ravi, seruan itu dibuat kerana masih ramai umat Islam yang belum memenuhi kewajipan ini.

"Ingat dan yakinlah, jika ia dilunasi, maka hati kita menjadi tenang malah harta-harta kita pun dapat dibersihkan.

"Keberkatan juga pasti akan lahir apabila asnaf-asnaf yang dibantu dengan wang zakat itu, kemudiannya mendoakan kesejahteraan kepada pembayar zakat, termasuklah kita," ulas bapa kepada lima cahaya mata ini.

Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat berteduh. Bagi Farid Ravi, beliau amat terhutang budi dengan keluarga angkatnya iaitu keluarga Hashim Talib (ketika itu seorang anggota polis yang berpangkat sarjan) dan Saunah Arifin dari Kg. Tanjung Sg. Choh, Selangor.

"Mereka telah mendorong saya untuk menuju ke arah yang benar. Dorongan dan motivasi yang diberikan oleh keluarga angkat saya ini tidak akan dapat saya lupakan sehingga ke akhir hayat. "Mereka juga telah memberikan layanan yang terbaik kepada saya. Saya dianggap seolah-olah anak mereka sendiri," ceritanya menghimbau kembali detik-detik awal saat mula mengenali Islam.

Faktor kawan juga banyak membantu. Bahkan Farid Ravi mengakui, berkat bimbingan rakan, pada usia 11 tahun beliau sudah mampu membaca surah al-Fatihah dan menjawab azan.

Sehinggalah ketika usianya 18 tahun, hatinya sudah tidak mampu ditahan-tahan lagi dan akhirnya di hadapan ustaz Kadir Chong beliau melafazkan dua kalimah syahadah di ibu pejabat Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim), Kuala Lumpur.

Kesimpulannya, inilah antara bukti betapa berkesannya wang zakat itu kepada pembangunan sesuatu asnaf penerima zakat.

Berkatlah kehidupan mereka yang membayar zakat, kerana dengan setiap sen wang itulah yang digunakan untuk membantu insan seperti Farid Ravi ini.

Inilah suatu sorotan kisah seorang Mualaf muda dalam mencapai cita-cita di samping suntikan bantuan wang zakat. Moga-moga, keberkatan wang zakat akan terus menyuburi beliau dan semua pembayar zakat, di dunia dan akhirat. Amin ya Rabb!


Utusan Malaysia Online 08/04/2010

~*~*~*~

KISAH BENAR PENGAKUAN BEKAS PADERI KRISTIAN....(melayu)

  TOLONG SEBARKAN JIKA ANDA
PRIHATIN PADA AGAMA ISLAM KITA!!!!!

Al-Kisah...!!!!


Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.

Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India
Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India
dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah
pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong.

Kami diberi layanan istimewa,tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di Seksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang).Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara  untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia .

Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin  Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian  seluruh Indonesia .. Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai  pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru.

Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia ,Singapura dan orang Filipina.  Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00
sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura.. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore .. Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.

Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit RM1,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak. Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh  dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.

Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara hendak mengenali mereka
Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari RM60.00 ).  
Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.

Cara-cara berdakwah:
Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal(asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum 1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap , menutup telinga apabila mendengar azan dan hal dakwah Islam.

Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja RM12.6 juta, sumber dari Sabah, Sarawak, Filipina dan Singapura.
Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian, susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.

Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat.
Di Banting - Kamariah bt Sidek lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar RM165.00 sehari). En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak RM10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar)1982.
Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam Kristian:

1. Desakan hidup
2. Kurang agama

Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian.
Paderi Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan paderi itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid. Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.

Target Kristian:
Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)
Beliau beri penerangan kepada
1. Polis Bukit Aman,
2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam)
Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah, Batu Gajah) pernah menjadi paderi selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah pendakwah yang berdakwah di dalam bahasa Inggeris.
Beliau sebagai paderi dikenakan 4 syarat
1. Tidak boleh hisap rokok
2. Tidak boleh minum arak
3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah
4. Tidak boleh kahwin.

Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua paderi Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu,Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN! KEPADA ORANG ISLAM KITA
 "Sebarkanlah walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW) "Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan
mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan sesiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya,
maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."
(Surah Al-Ahzab:71)

Demi kebaikan kita bersama untuk
suami,isteri, anak-anak, kaum keluarga,saudara- mara, sahabat-handai dan
generasi akan datang yang kita sayangi. "Agungkanlah dan laungkanlah
"Allah hu Akbar".... Maha Suci Allah.


ALLAHUAKHBAR. ..ALLAHUAKHBAR. ..ALLAHUAKHBAR

Rahsia SoLat  dari sudut Sains dan Kesehatan!!!

. .
~***~Taman KoperasiBENA, IJOK~***~

No comments:

~*~ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ~*~